Foto: Na farmářském trhu s inspektory. Při kontrole odhalili nedostatky u klobás

Foto: Na farmářském trhu s inspektory. Při kontrole odhalili nedostatky u klobás
Rizika spojená se stánkovým prodejem masných či mléčných produktů v teplém počasí výrazně rostou. Inspektoři se proto v těchto dnech na farmářské trhy vydávají častěji než jindy. V pátek si pro kontrolu vyhlédli stánkaře na pražském náměstí Republiky.
"Kontroly k nám chodí zhruba dvakrát za rok. Musíme mít v pořádku celý stánek, ať už faktury, tak produkty. Důležité je, aby to tady bylo čisté," řekla prodejkyně medu Elizabeta Zadražilová.
Na popiscích medu, které jsou v tomto případě na víčku, musí být označen producent, datum minimální trvanlivosti, čistá hmotnost potraviny, výrobce, podmínky pro skladování a země původu.
Inspektoři hodnotí i to, zda stánek vyhovuje dané činnosti, jestli je čistý. Pokud při prodeji vznikají odpady, musí zkontrolovat, zda jsou dobře uschované a poté zlikvidované.
Foto: Magdaléna Čevelová
Magdaléna Čevelová, Marie Kolajová
12. 7. 2019 15:54
Rizika spojená se stánkovým prodejem masných či mléčných produktů v teplém počasí výrazně rostou. Inspektoři se proto v těchto dnech na farmářské trhy vydávají častěji než jindy. Celostátně je na trzích více problémů než v obchodech. "Letos jsme provedli 22 kontrol, u sedmi z nich jsme zjistili závady. Hodnota pokut však nebyla ještě vyčíslena," uvedla ředitelka odboru pražské veterinární hygieny Kateřina Březinová. V pátek si pro kontrolu vyhlédli stánkaře na pražském náměstí Republiky. Zaměřili se na prodejce medu a uzenin. Při kontrole byl i deník Aktuálně.cz.
 

Právě se děje

Další zprávy