Ve vepřovém mletém mase z Lidlu jsou bakterie salmonely, varuje inspekce

ČTK ČTK
16. 8. 2016 15:58
V půlkilogramovém balení vepřového mletého masa prodávaného v Lidlu zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce přítomnost bakterií rodu Salmonella. Jde o šarži od polského výrobce Zaklady Miesne Henryk Kania z Mokrska, která měla datum použitelnosti do 4. srpna. Výrobce dodal do Lidlu 2376 balení, tedy více než tunu vepřového v dané šarži. Nyní se již v tržní síti vzhledem k datu trvanlivosti nenachází, lidé ale mohou mít výrobek doma v zamrazeném stavu. Inspekce zahájí s obchodním řetězcem správní řízení o uložení sankce a bude pokračovat v intenzivních kontrolách tohoto druhu výrobků.
Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
 

Právě se děje

Další zprávy