Ředitelství silnic vyloučilo polský Budimex z tendru na stavbu úseku D11, firma se odvolá

ČTK ČTK
Aktualizováno 9. 5. 2024 11:46
Ředitelství silnic vyloučilo polský Budimex z tendru na stavbu úseku D11, firma se odvolá

Ředitelství silnic a dálnic vyloučilo polskou stavební firmu Budimex ze soutěže na stavbu úseku dálnice D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem. Na síti X to ve čtvrtek uvedl generální ředitel silnic a dálnic Radek Mátl. Původně Budimex tendr v hodnotě přes 11 miliard korun vyhrál, ale rozhodnutí Ředitelství silnic a dálnic o jeho vítězství zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Nyní běží lhůta 15 dní pro podání námitek. O výběru nové nejvhodnější nabídky ředitelství dosud nerozhodlo. Budimex si za nabídkou stojí a podá odvolání, sdělila firma.

"Respektujeme vydané rozhodnutí. Za námi podanou nabídkou si však i nadále stojíme. Podáme proto odvolání a věříme, že bude nakonec rozhodnuto v náš prospěch," uvedla mluvčí Budimexu Diana Zyglewská.

K vyloučení Budimexu Ředitelství silnic a dálnic podle Mátla přistoupilo v návaznosti na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, po kterém se tendr vrátil zpět do hodnocení nabídek. Firma podle úřadu v tendru nesplnila podmínku technické kvalifikace. Mátl uvedl, že Budimex ani přes opakované výzvy nedoložil plnění kvalifikačních kritérií.

 

Právě se děje

Další zprávy