Česká obchodní inspekce má nového ústředního ředitele

Ekonomika Ekonomika
31. 3. 2014 21:00
Do čela ČOI míří Mojmír Bezecný, její dlouholetý pracovník. Ve výběrovém řízení jej vybral ministr Jan Mládek.
Mojmír Bezecný, ústřední ředitel ČOI
Mojmír Bezecný, ústřední ředitel ČOI | Foto: Aktuálně.cz

Praha – Novým ústředním ředitelem České obchodní inspekce (ČOI) bude od 1. dubna 2014 Mojmír Bezecný. Informoval o tom ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, do jehož resortu inspekce patří.

„Pan Bezecný prošel nejlépe sítem náročného výběrového řízení,“ uvedl Mládek.

Do vedení inspekce tentokrát nepřichází „člověk odjinud“, ale její dlouholetý pracovník. Posledních téměř sedm let byl Bezecný ředitelem jejího inspektorátu v Ostravě, předtím zástupcem ředitele a inspektorem ČOI.

Třiapadesátiletý Bezecný je absolventem ekonomické fakulty na Vysoké škole báňské v Ostravě. Vzdělání si doplnil v Institutu pro místní správu v Praze a na Justiční akademii Kroměříž.

Za své základní priority označil nový ústřední ředitel mimo jiné ochranu zdraví a bezpečnosti občanů, dohled na zájmy spotřebitelů a zajištění jejich práva na objektivní informace, pokud jde například o úvěry a případně nekalé obchodnické praktiky.

Českou obchodní inspekci od listopadu dočasně vedl Vlastimil Turza, který od roku 2011 zastává funkci ředitele právního odboru ústředního inspektorátu ČOI. Předchozí ústřední ředitel Vladimír Velčovský nečekaně rezignoval po osmi měsících z osobních důvodů. Předtím vedl inspekci Jan Štěpánek, který ve vedení úřadu vydržel dva roky, z funkce odstoupil také z osobních důvodů. Předchozí ředitelka Jana Příhodová vedla inspekci od dubna 2007 do listopadu 2010, z funkce byla odvolána.

 

Právě se děje

Další zprávy