Nový přehled nejlevnějších SUV v Česku. Ušetříte více než dříve, ne na úkor komfortu

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 4. 2024 6:02
Dražší, ale pořád levný. Dacia na konci března představila český ceník třetího Dusteru, a přestože základní cenovka vzrostla, pořád se jí daří držet přiměřeně nízko. Jak moc vlastně je (nebo není) novinka levná, ukazuje dobře následující přehled nejlevnějších SUV na českém trhu. Pod hranici 400 tisíc korun se přitom vejdou jen dva modely.
Foto: Dacia

Dacia Duster - 429 900 Kč

Přesně uprostřed žebříčku je nová generace Dacie Duster, která prošla velkou proměnou karoserie, interiéru i techniky, přitom její základní cena až o tolik nestoupla. SUV se prodává za 429 900 korun, přičemž pod kapotou má v takovém případě litrový tříválec o výkonu 67 kW s pohonem na LPG kombinovaný s manuální šestistupňovou převodovkou. Jak už bylo řečeno, spolu se SsangYongem jde o jediné další auto v přehledu, které může mít příplatkovou čtyřkolku, byť s jiným motorem.

Výbava Essential obsahuje manuální klimatizaci, rádio, zadní parkovací senzory, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, střešní ližiny, pomocníka pro jízdu v pruhu nebo přední diodová světla.

 

Právě se děje

Další zprávy