Vydavatelství Economia má nového šéfa, přichází z Mafry

Ekonomika Ekonomika
24. 7. 2014 15:24
Generálním ředitelem se od září stane Roman Latuske.
Roman Latuske
Roman Latuske | Foto: Archiv Marketing&Media

Praha – Novým generálním ředitelem a členem představenstva společnosti Economia, která vydává také online deník Aktuálně.cz, se od 1. září 2014 stane Roman Latuske (40). Jeho jmenováním je završena více než rok trvající transformace Economie, jejíž součástí byla fúze se společností Centrum Holdings, zavedení nového systému redakční práce v integrovaném newsroomu i rozsáhlá reorganizace.

Nástup Romana Latuske, který doposud pracoval v konkurenčním vydavatelství Mafra, znamená zároveň úplné předání vedení firmy do rukou nově sestaveného vrcholového managementu, který dosud přechodně řídil předseda představenstva společnosti Kamil Čermák. Ten bude i nadále zastupovat zájmy vlastníka vydavatelství v představenstvu Economie.

„Jsem rád, že manažerský tým je s příchodem nového generálního ředitele kompletní a že se může naplno soustředit na rozvoj našeho podnikání v duchu přijaté strategie moderního vydavatelského domu v digitální informační éře,“ komentoval jmenování Kamil Čermák. „V osobě Romana Latuske získáváme hotového manažera s mnohaletou zkušeností z prostředí českého mediálního trhu. Věříme, že se nám tato volba zúročí,“ dodal Čermák.

Roman Latuske - krátký profil

Studoval bankovnictví ve Wiesbadenu, svou kariéru zahájil v oboru financování nemovitostí u německé DePfa-Bank a následně u HYPO-BANK Praha. Od roku 1998 nepřetržitě působí v mediálním odvětví, a to v různých pozicích v rámci vydavatelského koncernu MAFRA. Po několika letech v čele controllingu vydavatelství převzal zodpovědnost za budování online divize skupiny. Od roku 2003 působil v představenstvu mediální skupiny MAFRA, kde zodpovídal za rozvoj digitálních projektů, za vybudování centrálních úseků marketingu a distribuce, za akvizici rozhlasových a televizních aktivit a od konce roku 2013 i za obchod tiskových titulů vydavatelství.

Mezi nejbližší úkoly Economie v čele s Romanem Latuske bude patřit zejména rychlý pokrok v zahájeném procesu společného řízení editoriálních produktů v rámci tzv. multiplatformy pro šíření redakčního obsahu, dále konsolidace obchodní politiky vydavatelství a sjednocování přístupu k zákazníkům, které jsou významnou podmínkou úspěchu fúze vydavatelství Economia s Centrum Holdings.

„Economia má za sebou velkou část transformačního procesu, rozhodně budu chtít navázat na transformační kroky Kamila Čermáka a kolegů s tím, že se chci zaměřit na rozvoj produktů a oblast prodeje a marketingu. Economia je trojka českého internetu a lídr v oblasti ekonomického a odborného tisku. To jsou výborné předpoklady pro sestavení a naplnění střednědobé strategie společnosti," uvedl u příležitosti svého jmenování Roman Latuske.

Představenstvo společnosti Economia bude nadále působit jako pětičlenné v čele s předsedou Kamilem Čermákem a dvěma místopředsedy Michaelou Bakala a Romanem Latuske; členy představenstva zůstávají Pavel Smejkal a Gert Jan Oelderik.

 

Právě se děje

Další zprávy