Vrácení peněz nebo jiný model. Samsung v Česku svolává majitele nepovedeného modelu Note 7

ČTK ČTK
12. 10. 2016 17:35
Na českém trhu bylo koncovým zákazníkům fyzicky dodáno v rámci části předobjednávek několik set kusů Galaxy Note 7. Samsung vyzval majitele, aby přístroj přestali používat, zálohovali svá data a vypnuli ho. Výměnou nabízí přístroj Galaxy S7 nebo S7 Edge s doplatkem.
Samsung Galaxy Note 7.
Samsung Galaxy Note 7. | Foto: Reuters

Praha – Česká pobočka korejského výrobce Samsung vyzvala majitele problematického telefonu Galaxy Note 7, aby přístroj přestali používat, zálohovali svá data a vypnuli ho. Nabídla jim vrácení peněz nebo výměnu za přístroj Galaxy S7 nebo S7 Edge s doplatkem.

Telefon firma uvedla na trh letos v srpnu a doprovází jej problémy se samovolným vznícením baterie, proto se rozhodla jej stáhnout z trhu a zastavit jeho výrobu.

Na českém trhu bylo koncovým zákazníkům fyzicky dodáno v rámci části předobjednávek několik set kusů Galaxy Note 7. Oficiální zahájení volného prodeje přístroje v České republice bylo ze 16. září posunuto na neurčito.

"Zákazníci budou moci využít vyplacení rozdílové částky za pořízení jiného modelu, případně si nechat vrátit plnou částku za pořízení Galaxy Note 7. Pokud v rámci předobjednávkové akce obdrželi k telefonu například takzvané VR brýle, které zobrazují virtuální realitu, zůstanou jim jako poděkování za způsobené komplikace," uvedla firma.

Podrobnosti o výměnném programu by měla firma zveřejnit na svém webu a na infolince 800 726 786.

 

Právě se děje

Další zprávy