Volkswagen zvedl prodeje aut, už je světovou dvojkou

ČTK ČTK
16. 7. 2014 20:50
Svými výsledky za první pololetí se německá automobilová skupina dostala před americkou General Motors. Jedničkou zůstává Toyota.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Detroit - Německá automobilová skupina Volkswagen vytlačila v prvním pololetí co do prodeje americkou General Motors (GM) z druhého místa na světě.

General Motors ve středu uvedla, že za pololetí prodala 4,92 milionu osobních a užitkových vozů. Skupina Volkswagen, do níž patří i česká Škoda Auto, již dříve uvedla, že za toto období prodala 4,97 milionu vozů.

Největší evropská automobilka tak kráčí za svým cílem stát se do roku 2018 největším prodejcem automobilů na světě. Světovou jedničkou nadále zůstává japonská Toyota.

Toyota zveřejní pololetní výsledky prodeje ke konci měsíce. Za první čtvrtletí byla ale bezpečně na prvním místě a v celém letošním roce chce prodat přes deset milionů vozů po loňském odbytu 9,98 milionu.

Loni byla GM druhá a Volkswagen třetí. Volkswagen ale v březnu předpověděl, že letos zvýší prodej na více než deset milionů vozů, a tuto hranici se mu tak podaří překonat o čtyři roky dříve, než plánoval.

 

Právě se děje

Další zprávy