Železný prý končí v TV Barrandov, ta to ale nepotvrdila

Ekonomika Ekonomika
13. 3. 2014 18:30
Podle informací serveru DigiZone.cz ho odvolal majitel TV Barrandov Jaromír Soukup, zprávu zatím nikdo oficiálně nekomentoval.
V čele TV Barrandov je Vladimír Železný pět měsíců.
V čele TV Barrandov je Vladimír Železný pět měsíců. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Vladimír Železný údajně nečekaně končí jako šéf televize Barrandov. V jejím čele by tak vydržel pouhých pět měsíců. Server DigiZone.cz napsal, že jej společně s programovou ředitelkou Markétou Zahradníkovou odvolal majitel Barrandova Jaromír Soukup.

Soukup podle serveru do čela televize místo Železného jmenoval Marcelu Hrdou, šéfku a místopředsedkyni představenstva vydavatelství Empresa Media, pod niž spadají všechny mediální aktivity Soukupových firem, včetně TV Barrandov.

Informaci serveru DigiZone.cz potvrdil zdroj obeznámený se situací uvnitř TV Barrandov, samotná televize ale informaci oficiálně nepotvrdila.

K žádným událostem nedochází

"Vzhledem k tomu, že nevydáváme tiskovou zprávu, k žádným událostem v TV Barrandov v tuto chvíli nedochází," uvedla mluvčí televize Petra Hrušová.

Server se marně pokoušel kontaktovat odvolanou ředitelku programu Markétu Zahradníkovou, nepochodil na tiskovém oddělení TV Barrandov ani u nové šéfky televize Marcely Hrdé. Ta sice zvedla mobilní telefon, ale s odvoláním na probíhající schůzku odmítla cokoli sdělit a odkázala na tiskové oddělení TV Barrandov. To však nekomunikuje.

Večer už bez Animáčka

Vladimír Železný stojí v čele TV Barrandov od listopadu loňského roku, za éry Jaromíra Soukupa šlo již o třetího generálního ředitele této televize. Na začátku března televize provedla pod Železného vedením řadu programových změn, které měly pomoci ke splnění první mety, tedy stabilizace podílu stanice nad pěti procenty.

Barrandov tak například upravil hlavní vysílací čas, který opustilo pásmo pro děti Animáček, naopak byly prodlouženy hlavní zprávy, na něž nově navazuje turecký seriál Velkolepé století.

Před Železným stanici vedl od února loňského roku bývalý ředitel zpravodajství České televize Roman Bradáč, od října 2012 pak Robert Kvapil, někdejší obchodní ředitel ČT za éry Jiřího Janečka.

 

Právě se děje

Další zprávy