Vítkova CPI zvýšila zisk o čtyři pětiny na 3,8 miliardy

ČTK ČTK
1. 4. 2015 11:30
V roce 2014 se skupina výrazně rozrostla, když se sloučily společnosti Czech Property Investments a Orco Germany.
Quadrio, jeden z nejznámějších projektů CPI.
Quadrio, jeden z nejznámějších projektů CPI. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Realitní a investorská skupina CPI Property Group podnikatele Radovana Vítka loni zvýšila čistý zisk o 78 procent na 137,435 milionu eur (zhruba 3,78 miliardy korun). Vyplývá to z auditovaných konsolidovaných výsledků za loňský rok.

Aktiva skupiny ke konci roku 2014 vzrostla na 4,22 miliardy eur (116,18 miliardy korun) oproti 3,12 miliardy eur (85,89 miliardy korun) o rok dříve.

Provozní zisk skupiny CPI v roce 2014 vzrostl z předloňských 105,39 milionu eur (2,9 miliardy korun) na 231,8 milionu eur (6,38 miliardy korun).

Skupina se výrazně rozrostla loni, kdy se sloučily společnosti Czech Property Investments a Orco Germany. Krátce poté se jmenovala GSG Group, později se vrátila k názvu CPI Property Group. Majoritním akcionářem je český podnikatel Radovan Vítek, který ovládá více než 92 procent akcií společnosti.

Vítkova CPI patří k největším realitním investorům v Česku. Je největším majitelem maloobchodních ploch v Česku. Vlastní jich 600 tisíc metrů čtverečních, což je zhruba desetina celkové rozlohy. Prostřednictvím společnosti CPI Byty skupině patří 12 600 nájemních bytů, po společnosti RPG Byty je tak druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v tuzemsku. Je také majitelem sítě hotelů Clarion či Mamaison.

Kromě maloobchodních ploch, bytů a hotelů vlastní CPI přes 3,2 milionu metrů čtverečních pronajímatelných ploch, z toho 1,25 milionu metrů čtverečních tvoří kanceláře. Zbývající kapacity připadají na průmyslové areály a logistická centra.

Sídlo společnosti je v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na frankfurtské burze. Působí v ČR, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Německu.

 

Právě se děje

Další zprávy