Vítek dokončil přeměnu, z jeho CPI je GSG Group

ČTK ČTK
23. 6. 2014 11:02
Radovan Vítek dokončil ovládnutí Orco Germany, v nově vzniklé GSG Group drží podíl ve výši 94 procent.
Radovan Vítek
Radovan Vítek | Foto: ČTK

Praha - Skupina CPI podnikatele Radovana Vítka se spojila s německou společností GSG Group, která se ještě nedávno jmenovala Orco Germany. O dokončení transakce dnes informoval mluvčí CPI Group Jan Burian.

Vítek se stal většinovým vlastníkem německé skupiny. Vložil do ní svůj stoprocentní podíl v CPI Group, za něj dostal 2,5 miliardy nových akcií GSG Group. Dalších 279 milionů akcií koupil od jiných akcionářů, celkem tak nyní v německé realitní skupině drží 94procentní podíl.
Cenné papíry byly vydány v rámci schváleného navýšení základního kapitálu GSG Group. Upisovací hodnota jedné akcie činila 0,47 eura.

Sjednocená skupina nese název GSG Group a má lucemburskou mateřskou společnost, jejíž akcie se obchodují na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Bilanční suma skupiny přesahuje 4,4 miliardy eur (120,7 miliardy korun) a letošní plánovaný obrat má vzrůst na čtvrt miliardy eur (6,86 miliardy korun). Tím by se zařadila na třetí místo mezi středoevropskými realitními skupinami.

Nové investice

Novým generálním ředitelem skupiny se stal Martin Němeček. Jeho zástupcem je Zdeněk Havelka, který bude v rámci skupiny plnit výkonnou roli.

Společnost se nyní chce zaměřit na další růst, investovat se chystá do komerčních nemovitostí, zejména kanceláří a maloobchodu, ale i do bydlení, hotelového ubytování a logistických center. Prioritními trhy zůstávají střední a východní Evropa, Německo a západní Evropa. Vedení společnosti na květnové valné hromadě oznámilo, že v následujících 12 měsících plánuje investovat 60 milionů eur (1,65 miliardy korun).

GSG Group působí v Německu od roku 2004. Říká o sobě, že je největším pronajímatelem komerčních nemovitostí v oblasti Berlína.

Vítkova CPI patří k největším realitním investorům v Česku. S 600 tisíci metrů čtverečních je největším tuzemským majitelem maloobchodních ploch. Hodnota majetku skupiny CPI loni vzrostla na 86 miliard korun, o rok dřív byla 64,7 miliardy korun. Čistý zisk skupiny loni meziročně vzrostl o 39 procent na dvě miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy