Nečekané dědictví pro všechny. Šéf továrny na korkové zátky rozdal zaměstnancům 1,5 milionu eur

Tereza Holanová Tereza Holanová
11. 1. 2016 16:50
O peníze se italský podnikatel podělil s přibližně 280 zaměstnanci. Ti, kteří pracují v severoitalské firmě teprve krátce, dostali 2000 eur, dlouhodobí pracovníci 10 000 eur.
Euro. Ilustrační foto
Euro. Ilustrační foto | Foto: Thinkstock

Varese - Zaměstnance italské továrny Enoplastic, ve které se vyrábí zátky na vinné lahve, čekalo před Vánoci příjemné překvapení. Ke konci roku dostali podstatně více peněz než obvykle.

Jejich předchozí šéf jim totiž před smrtí odkázal celkem 1,5 milionu eur (40,5 milionu korun).

Ti, kteří byli ve firmě teprve krátce, získali navíc 2 000 eur (tedy zhruba 54 tisíc korun), ti déle sloužící 10 tisíc eur (přibližně 270 tisíc korun), a nejpotřebnější dokonce ještě více, uvádí list Online Citizen.

Zakladatel a bývalý ředitel podniku Piero Macchi zemřel v červenci v sedmaosmdesáti letech. Svoji poslední vůli změnil až krátce před smrtí - a kromě rodiny se rozhodl podělit o jmění i s podřízenými. Spolu s šekem poslala vdova po Macchim zaměstnancům i děkovný dopis.

"Vždy jsme tu o sobě mluvili jako o jedné velké rodině a tento vánoční dárek to potvrzuje," cituje Online Citizen jednoho ze zaměstnanců.

Společnost Enoplastic byla založena v roce 1957. V současné době zaměstnává okolo 280 lidí, kteří obsluhují na 150 strojů.

Kromě severní Itálie působí i v zahraničí, pobočky má ve Španělsku, na Novém Zélandu, v Austrálii a Spojených státech amerických. Vedle korkových zátek vyrábí Enoplastic i kapsle na lahve a své zboží vyváží do více než osmdesáti zemí světa.

 

Právě se děje

Další zprávy