UPC začala s testem sdílené domácí wi-fi sítě

ČTK ČTK
15. 4. 2015 17:22
Služba Wi-Free umožňuje připojení mobilních zařízení k sekundární wi-fi síti v domácnostech s UPC modemem.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Největší tuzemská kabelová firma UPC začala testovat provoz sdílených wi-fi sítí. Služba umožní bezplatně využívat wi-fi modemy v domácnostech i pro připojení dalších uživatelů, například návštěv.

Zkušební provoz začal dnes v Plzni a potrvá do konce května. Do testu se zapojí více než 10 000 uživatelů. Služba Wi-Free umožňuje připojení mobilních zařízení k sekundární wi-fi síti v domácnostech s UPC modemem. Wi-Free je nezávislá a oddělená od domácí wi-fi sítě a jejím užíváním se nesnižuje šíře vyhrazeného přenosového pásma.

Wi-Free umožní připojení na wi-fi například na návštěvě známých nebo jinde v dosahu UPC Wi-Free modemů, uvedl ředitel segmentového marketingu Jan Kohout. "Vaše mobilní zařízení využije oddělenou wi-fi síť. Stačí se jednou přihlásit pod unikátním loginem a heslem a Wi-Free vás automaticky připojí vždy, když bude síť v dosahu," dodal.

Druhá wi-fi síť automaticky umožní přístup k internetu o rychlosti až deset Mbit/s. Bezproblémové tak bude klasické surfování, komunikace na sociálních sítích nebo sledování mobilní televize Horizon Go. Na jeden přístupový bod bude možné připojit až pět mobilních zařízení, stejně tak z jednoho zákaznického účtu se lze připojit současně pěti zařízeními.

 Kabelové sítě jsou v dosahu 1,36 milionu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá přes 600 000 zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global.

 

Právě se děje

Další zprávy