U benzinových pump si opět připlatíte, cena během týdne vzrostla o desítky haléřů

ČTK ČTK
20. 10. 2016 8:12
Natural 95 zdražil za týden o 19 haléřů na průměrných 29,65 koruny za litr. U nafty se cena zvýšila o 29 haléřů na 28,41 koruny na litr, ukazují to statistiky společnosti CCS.
Nafta, diesel. Ilustrační foto
Nafta, diesel. Ilustrační foto | Foto: Thinkstock

Praha – Cena pohonných hmot v České republice v týdnu opět stoupla. Benzin Natural 95 zdražil proti minulé středě o 19 haléřů na průměrných 29,65 koruny za litr. U nafty se cena zvýšila o 29 haléřů na 28,41 koruny na litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Pohonné hmoty v uplynulé době řadu týdnů stagnovaly, poprvé zdražily před dvěma týdny, když se cena severomořské ropy Brent poprvé po měsíci a půl dostala nad hranici 50 dolarů za barel. Zdražování ropy vyvolala dohoda Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) o omezení těžby.

V Česku jsou nejdražší pohonné hmoty v Praze. Natural tam řidiči natankují v průměru za 30,17 koruny za litr, za naftu zaplatí průměrných 29,20 koruny za litr. Přes 30 korun se dostala průměrná cena benzinu ještě na Vysočině, diesel devětadvacetikorunovou hranici už v žádném jiném kraji nepřekročil.

Nejnižší cena benzinu je podle údajů CCS v Moravskoslezském kraji, kde ho čerpací stanice prodávají v průměru za 29,39 koruny za litr. Nafta vyjde nejlevněji řidiče v Královéhradeckém kraji, stojí tam průměrných 27,94 koruny za litr.

 

Právě se děje

Další zprávy