Tunisko zrušilo odletový poplatek pro turisty

ČTK ČTK
1. 9. 2015 15:37
Ceny zájezdů do Tuniska klesly po červnovém teroristickém útoku až o 30 procent. Poptávka po dovolených v této zemi se o prázdninách propadla, některé cestovní kanceláře tuto destinaci na letošní léto vyřadily z nabídky. Tuniské ministerstvo cestovního ruchu nyní zrušilo odletovou taxu (370 Kč) za osobu, kterou dosud museli při odletu hradit všichni návštěvníci země.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Martin Novák

Praha - Tuniské ministerstvo cestovního ruchu zrušilo k 31. srpnu odletovou taxu 30 dinárů (370 korun) za osobu. Tu dosud museli při odletu hradit všichni návštěvníci země. S odkazem na informace Tuniské centrály cestovního ruchu to dnes uvedla cestovní kancelář Blue Style. Země ale ruší taxu placenou přímo na letišti až po hlavní turistické sezoně, tudíž hlavní dopad opatření se projeví až v příštím roce.

Ceny zájezdů do Tuniska klesly po červnovém teroristickém útoku až o 30 procent. Při útoku na pláži u hotelu v letovisku Súsa zahynulo 38 lidí, převážně zahraničních turistů. Poptávka po dovolených v Tunisku se o prázdninách propadla, některé cestovní kanceláře tuto destinaci na letošní léto vyřadily z nabídky.

Vzhledem k tomu, že Tunisko navštěvuje spíše nižší příjmová skupina českých turistů, podpoří zrušení taxy příjezdový cestovní ruch v zemi, uvedla výkonná ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Kateřina Petříčková. "Na čtyřčlennou rodinu, která vybírá zájezd podle ceny, není náklad ve výši 1400 Kč zanedbatelný," dodala.

Do Tuniska loni podle údajů Českého statistického úřadu vycestovalo na dovolenou 77 000 českých turistů, v roce 2013 jich bylo 115 000.

 

Právě se děje

Další zprávy