Třetí největší e-shop, Parfums.cz, zvýšil tržby o polovinu

ČTK ČTK
15. 1. 2015 13:18
Kvůli čtyřměsíčnímu výpadku distribuce na Ukrajině přišel internetový obchod o zhruba sedm procent obratu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Parfums.cz

Praha - Společnost Internet Shop, která provozuje třetí největší internetový obchod v Česku Parfums.cz, loni zvýšila obrat o 45 procent na 3,3 miliardy korun. Tuzemský trh se na celkových tržbách podílí z 25 procent. Na deseti trzích, kde obchod působí, loni rozeslal 2,7 milionu zásilek.

E-shop zvýšil obrat i přes čtyřměsíční výpadek distribuce na Ukrajině způsobený vojenským konfliktem v regionu. "Krize na Ukrajině nás zasáhla znatelně. Pokud by k ní nedošlo, dosáhli bychom přibližně o sedm procent vyššího obratu a výrazně bychom překročili původní plán," uvedl marketingový ředitel Radek Ondrášík.

Parfums.cz počítá pro letošní rok s dalším nárůstem tržeb na 4,3 miliardy korun. Listopadový vstup na americký trh by se na hospodářských výsledcích neměl výrazněji promítnout. Pro expanzi do USA společnost podle Ondrášíka zvolila odlišnou taktiku než v předchozích případech.

"Prioritou příštího roku nebude výrazné navyšování obratu, jako spíše ladění všech procesů tak, abychom dokonale zvládli očekávané vysoké prodeje, přesto očekáváme opět růst přes 40 procent," dodal Ondrášík.

 

Právě se děje

Další zprávy