Zynga kopíruje nápady na hry pro Facebook

Adam Fiala
6. 2. 2012 2:53
Chystané Bingo od Zyngy se příliš podobá konkurenci
Online hra na sociální síti. Zdroj: Facebook
Online hra na sociální síti. Zdroj: Facebook | Foto: Aktuálně.cz

Společnost Zynga je na Facebooku jako doma. Zajišťuje zde přísun celé škály her, které si získaly velkou popularitu uživatelů největší sociální sítě. Zatímco nová hra od NASA jí starosti nepůsobí, obvinění z plagiátorství ano. Vývojáři online her prostě nemají jednoduchý život.

Milion spokojených uživatelů konkurence

Nebo si ho možná až příliš zjednodušují. Na to naráží společnost Buffalo Studios, která na oblíbené sociální síti provozuje Bingo Blitz. Denně hru používá až milion lidí, celkem dva a půl milionu uživatelů Facebooku ji „lajkuje". Zynga svoji verzi pojmenovala Zynga Bingo, a i když je zatím nedostupná veřejnosti a testuje se její beta verze, Buffalo si ale stačilo všimnout podobností.

Když získáte ocenění hra roku

Nepřekvapí, že se hry podobají vizuálně. Hra Bingo nenabízí příliš možností. Ovšem kromě příliš výrazné duplicity herního stolu se v programech vyskytují podobné prvky.

Druhou firmou, která Zyngu nemá příliš v lásce, je Nimblebit. Není se co divit. Tato firma získala se svou online hrou Tiny Tower prestižní ocenění od Applu za nejlepší mobilní hru na iPhone. Kdo by nechtěl napodobit úspěšný formát, a tak došlo na osočení Zyngy kvůli Dream Heights. Jestli bude mít spor o autorství nějakou dohru, není jisté.

 

Právě se děje

Další zprávy