Zaklínač 2 se dočkal řady vylepšení. Zadarmo

Adam Fiala
12. 10. 2011 10:33
Majitelé počítačového hitu Zaklínač 2 se dočkali bezplatného updatu s množstvím novinek
Foto: http://www.comgad.cz

Už první díl počítačové hry Zaklínač znamenal velký hit a úspěch mezi recenzemi, v nichž autoři neváhali udělit vysoká hodnocení. Fantasy hra na motivy slavné knižní předlohy Andrzeje Sapkowského se dočkala v květnu letošního roku pokračování.

Výrobce CD Projekt Red v posledních dnech přišel s updatem, který obsahuje okolo čtyřiceti technických novinek, ale i nový herní obsah. Snaží se tak hlavně napravit nedostatky, které původní vydání hry zahrnovalo - od vadného inventáře, přes problémy s překladem z polštiny do angličtiny po několik problematických bodů nahrávání herního obsahu.

Důležitou informací pro všechny vlastníky hry je, že update byl 29. září uvolněn na internet k bezplatnému stažení.

Po stopách pachatele

Zaklínač 2 s podtitulem Vrahové králů zůstává v žánru RPG hry a odehrává se ve fantaskní verzi drsného středověku, což se neobejde bez spousty akce i erotiky.  Díky zázemí v knižní předloze se i hra dočkala kvalitního příběhového zázemí, které ukotvuje postavu Geralta a zvyšuje počet hodin, které při hraní uživatel stráví.

Na začátku druhého dílu se trochu překvapivě se zaklínačem setkáváme ve vězení, kde přemítá o vraždě krále Foltesta, a skrze jeho vzpomínky odhalujeme, co se stalo. Pravý vrah uprchl a Geralt se svými věrnými po něm začne pátrat, jen co se zbaví mříží své kobky.

Trénujte se svou postavou

Po spuštění verze 2.0 se hráči mohou mimo jiné těšit na nový level obtížnosti označený "Dark" (temný), který se stane zkouškou dovedností i těch hráčů, kteří hru prošli skrz na skrz. Kdo se bál úrovně "Insane" (šílený) kvůli nemožnosti ukládat pozice, Dark mu to vynahradí.

Nový mód Arena pak představuje příležitost, jak se svou postavou trénovat. Za oponenty se nabídne většina známých postav a potvor ze hry, takže si v arkádovém stylu vybrousíte techniky boje. Kdo s hrou teprve začne, nepohrdne novým, odděleným systémem úvodní mise seznamující s herními prvky a ovládáním.

 

Právě se děje

Další zprávy