Yahoo! svým zaměstnancům nakoupí iPhone 5

tl
21. 9. 2012 9:10
Další rána pro společnost RIM. Firma Yahoo! už nebude používat BlackBerry
Foto: Reuters

Šéfka Yahoo! Marissa Mayer před několika dny oznámila, že její společnost nebude nadále jako firemní telefony využívat smartphony BlackBerry a namísto nich svým zaměstnancům nakoupí ty nejlepší modely, jaké jsou v současnosti na trhu. Tímto oznámením sice nepochybně potěšila své zaměstnance, menší radost už ale asi má firma RIM, která telefony BlackBerry vyrábí.

Anroid, iOS i Windows Phone

Firma Yahoo! chce využívat telefony se všemi hlavními operačními systémy. Z Androidů si zaměstnanci mohou vybrat Samsung Galaxy S3, HTC One X nebo HTC EVO 4G LTE. Za Windows Phone 8 je v nabídce pouze Nokia Lumia 920 a od firmy Apple mají zaměstnanci firmy Yahoo! k dispozici nedávno představený iPhone 5.

Marissa Mayer se k tomuto kroku nerozhodla jenom proto, aby více motivovala své podřízené, ale dle jejích slov také proto, aby firma využívala ty stejné modely, jako její zákazníci a měla tak lepší představu o tom, jaké jsou jejich potřeby na poli mobilních telefonů.

V tomto ohledu je odklon od telefonů BlackBerry nepochybně logickým krokem. Podíl těchto smartphonů na trhu se totiž rapidně snižuje a stále více uživatelů od nich odchází ke konkurenci. 


 

 

Právě se děje

Další zprávy