Xbox 720 půjde na trh na přelomu let 2013 a 2014

Datarama
21. 6. 2012 15:17
Zapojí se Microsoft do předvánočního boje, nebo se spolehne na věrné příznivce?
Foto: PLAYDGET.COM

Konzoloví fanoušci doufali, že se Xbox 720 představí už na letošním herním veletrhu E3. Napjatě očekávaná další generace herní platformy od Microsoftu se ale na trhu objeví pravděpodobně až začátkem roku 2014.

Vyhnout se Vánocům

Videoherní analytik Michael Pachter se domnívá, že IT gigantovi by se mohlo vyplatit vyhnout se vstupu na trh v novinkami nabitém předvánočním období. „Kdybych si chtěl vsadit, nasazení na trh na jaře 2014 by mi dávalo větší smysl. Oddaní fanoušci by se konzole dočkali, aniž by herní zařízení muselo bojovat s jinými potenciálními dárky," tvrdí odborník.

Podle něj by také zařízení mělo fungovat jako rozhraní pro připojení kabelové televize, což by poskytovatelům televizního vysílání umožnilo přenášet video přes internet.

Analytik Doug Creutz z investiční společnost Cowan & Company se ale přiklání spíše k variantě, že Xbox 720 se na trhu objeví už na podzim 2013. „S další generací Xboxu se Microsoft bude snažit, aby nijak neohrozil velikost svého podílu na trhu," domnívá se.

V roce 2012 nic nového

Naděje na letošní příchod konzole vyvrátil marketingový ředitel Microsoftu s prohlášením: „V roce 2012 s ničím novým nepřijdeme." S tím zároveň padla varianta představení nového Xboxu na veletrhu E3, který před necelými čtrnácti dny skončil.

Podle dostupných informací by konzole měla mít šestkrát rychlejší procesor než dosavadní generace. Cena při vstupu na trh by pak měla být nižší, než v případě předchůdce. Tipovat konkrétní částky se ale zatím nikdo neodvažuje.

--------------------------------------------------------------------------------

Vyberte si herní konzole.

 

Právě se děje

Další zprávy