Vítězství Applu. Samsung nesmí v USA prodávat tablet

Tereza Holanová Tereza Holanová
27. 6. 2012 17:00
Zákaz se týká výrobku Galaxy Tab 10.1. Ten podle soudu kopíruje iPad od Applu
Foto: SAMSUNG.COM

San Francisco, Soul - Právní bitva mezi největšími výrobci tabletů pokračuje. Galaxy Tab 10.1 od Samsungu nesmí na americký trh, rozhodl okresní soud v Kalifornii. Společnost podle něj porušila patent tím, že upravila design výrobku tak, aby se co nejvíce podobal konkurenčnímu iPadu od Applu.

"Samsung má sice právo soupeřit na trhu, nesmí to ale dělat neférově, tím, že zaplaví trh produkty, které porušují pravidla," zdůvodnila soudkyně Lucy Kohl. Argumenty Samsungu podle ní nezněly dostatečně přesvědčivě.

Otrocké kopie

Zástupci jihokorejské skupiny označili verdikt za zklamání. Zákaz výrobku podle nich v konečném důsledku ochudí americké zákazníky.

Apple se k výsledku nevyjádřil, v minulosti ovšem jeho vedení označilo tablety od Samsungu za "otrocké kopie". Vyšachovat Galaxy Tab 10.1 z obchodů ve Spojených státech se Apple pokoušel již v prosinci loňského roku. Spory o dodržování patentů a o ukrojení co největšího koláče na trhu, jehož hodnota nyní činí 219 miliard dolarů, probíhají i na dalších třech kontinentech.

Samsung Galaxy Tab: Testovali jsme konkurenta iPadu:

Podívejte se, jaký je nejnovější iPad:

--------------------------------------------------------------------------------

Už máte svůj iPad?

 

Právě se děje

Další zprávy