Video: Zítřek podle Microsoftu. A podle Apple roku 1988

Jan Kovalík
7. 11. 2011 17:30
Firma Microsoft natočila video, v kterém představuje svou vizi budoucnosti. Apple tak učinil v roce 1988 a čas mu dal zapravdu.
Foto: ČTK

Pro úspěšné podnikání, speciálně v technologickém oboru, je nutné mít jasnou vizi. A také schopnosti tuto vizi naplnit.

Microsoft nedávno uveřejnil svou představu blízké budoucnosti, kterou prezentoval formou líbivého videa. Mobilní telefony a tablety jsou v něm tenké jako papír, všechny přístroje spolu dokáží komunikovat (rozuměj - běží pod Windows) a jsou on-line.

Naleštěná současnost

Ačkoliv oku lahodící video působí futuristicky, nejedná se vlastně o vizi budoucnosti, spíš vizi vylepšené současnosti. Všechny zobrazované technologie a přístroje dnes již existují. Pravda, ne v tak sexy kabátě (telefon v podobě kreditní karty) a ne v takovém rozsahu (všudypřítomný globální internet), ovšem ne daleko od této představy.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Server Geek.com proto v návaznosti na budoucnost a la Microsoft zalovil v archivu YouTube, kde našel podobné nastínění budoucnosti od firmy Apple. Video pochází z roku 1988, kdy tehdejší vývojáři a inženýři o multidotykovém displeji, LTE sítích nebo inteligentním hlasovém ovládání mohli jen snít.

Co je na "nástřelu" budoucího vývoje podle Applu zajímavé je fakt, že se téměř do posledního detailu vyplnil. Je pravda, že Siri (hlasová asistentka Apple) bude muset ještě trochu "zmoudřet", na druhou stranu si dnes v Applu mohou blahopřát k zaměstnání designéra Jonathana Ive, v jehož podání dnešní iPady vypadají mnohem lépe, než jak si je v Cupertinu představovali v roce 1988.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy