Video: Gmail se výrazně změní, podívejte se jak

David Slížek
21. 10. 2011 11:15
Uživatele Gmailu čeká jedna z největších změn v designu od spuštění služby. Googlu uniklo na Youtube video, které ukazuje, jak bude nová schránka vypadat.
Foto: Google

Google připravuje velkou změnu své e-mailové služby Gmail. Přinese přepracovaný vzhled, vlákna konverzací nebo vylepšení vyhledávacího okna.

Podle produktového videa, které Googlu předčasně uniklo na Youtube (viz. níže), a o kterém informoval server Mashable, se většina změn týká vylepšení použitelnosti a čitelnosti. Datum, kdy ke změně dojde, ještě není oficiálně známo.

Gmail se například nově bude přizpůsobovat velikosti okna prohlížeče a uživatelé si budou moci nastavit hustotu položek ve výpisu zpráv. Upravovat bude možné i položky v servisním menu v levém sloupci.

Konverzace jako na Facebooku

Větší změnou projde zobrazení konverzací, ve kterých budou lépe odděleny jednotlivé zprávy. U e-mailů se nově budou zobrazovat i profilové obrázky odesilatelů z jejich Google profilu - výpis zpráv tak začíná připomínat např. zeď z Facebooku.

Zřejmě nejužitečnější funkční změnou je nová možnost nastavení vyhledávacího okna. Uživatel si bude moci určit, ve kterých polích e-mailu chce hledat. Přímo z nastavení také může vytvářet filtry pro příchozí zprávy.

Třešničkou na dortu jsou nová témata v HD rozlišení.

Ostatně - podívejte se sami na demonstraci změn přímo od Google (video je v angličtině):

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy