Ultrabook od LG nastartuje za deset vteřin

Adam Fiala
8. 12. 2011 7:59
Ultrabook LG X-Note Z330 splní sny o rychlém spuštění systému
Foto: LG.COM

Ultrabooky se staly vánočním lákadlem, které poutá pozornost i navzdory cenám. Intel pilně pracuje na jejich prosazení a plán vývoje pokračuje kupředu. Jihokorejský výrobce elektroniky LG představil veřejnosti nový model ultrabooku s označením X-Note Z330. Je právoplatným zástupcem své kategorie, a to díky uvedeným parametrům: tloušťka činí 14,7 mm a váhově hlásí 1,2 kilogramů.

Rychlost na prvním místě

Dál X-Note disponuje novou verzí pevných disků SSD s obsahem paměti 120 GB. Spolehnout se může na procesor Intel Core i5 s 4 GB RAM. Nejzajímavější vlastností přístroje se stala rychlost. LG nejspíš právě na ní postaví marketing kolem tohoto kousku, protože slibuje velmi rychlý start systému. Ten by měl proběhnout během deseti sekund a uživatel může začít brouzdat po internetu.

Připravte si třicet tisíc korun

Nezanedbatelná je i cena ultrabooku, kterou výrobce uvádí zatím jenom pro domovský trh. V přepočtu by ultrabook s výše zmíněným parametry měl vyjít na tisíc pět set dolarů (v české měně přes třicet tisíc korun). Zájemce o lepší verzi s procesorem Core i7 a diskem s úložným prostorem 256 GB si připlatí dalších osm set dolarů. Ovšem pro americký a posléze evropský trh může být laťka ceny nastavena jinak.


 

Právě se děje

Další zprávy