Twitter překročil hranice 500 milionů uživatelů

Datarama
30. 7. 2012 9:20
Nejvíce uživatelů je z Ameriky, tam ale situace trochu stagnuje. Na vzestupu naopak je Brazílie a Indonésie

Silicon Valley - Sociální síť Twitter má za sebou další milník. Podle analytické společnosti Semiocast totiž překonal hranici pětiset milionů uživatelů. Přesněji, k datu 1. července na něm bylo 517 milionů uživatelských účtů, což z mikroblogovací platformy dělá druhou největší sociální síť po Facebooku. Ten je na tom zhruba dvakrát lépe.

Největší část uživatelů (cca 140 milionů) pochází ze Spojených států. Následuje Brazílie s více než čtyřiceti miliony, Japonsko s pětatřiceti, Británie s dvaatřiceti a Indonésie s necelými třiceti.

Tomu také odpovídají tři nejvíce tweetující města světa. Jsou jimi Jakarta, Tokio a Londýn. Geolokační službu však používá jen necelé procento uživatelů a informace o městech tak vzešla ze vzorku takřka miliardy červnových tweetů.

Nejvíce tweetujícím národem jsou Američané, Twitter tam používá 27,4 procenta uživatelů. Oproti minulému měsíci se číslo lehce snížilo. Naopak na vzestupu je Brazílie a Indonésie, tedy velmi lidnaté země, které už nyní tvoří významnou část uživatelské základny.

V Česku sociální síť v současnosti používá zhruba sto tisíc uživatelů. Facebook jich má více než 3,5 milionu.

 

Právě se děje

Další zprávy