Toshiba nevzdává víru v netbooky

Adam Fiala
9. 1. 2012 5:06
Model NB510 by se měl stát podporou v boji za udržení netbooků
Foto: NOTEBOOKITALIA.IT

Ještě před rokem byly v začátcích a díky vysokým cenám ultrabooky stále zůstávají luxusním zbožím. Přesto se díky svým parametrům váhy, tloušťky a výkonu vyprofilovaly jako jedna z budoucích větví přenosných elektronických přístrojů. Vedle tabletů, samozřejmě. Situace ohrozila netbooky, ale Toshiba jim zůstává nadále loajální. Na CES 2012 by měla představit nový model své série NB500. Dva modely s označením NB500 a NB520 se na trh dostaly před rokem.

Vybaven Intelem a Windows 7

Toshiba však má své zastoupení, jak mezi ultrabooky, tak tablety. Nejnovější model miniaturizovaného zařízení netbook ponese označení NB510 a vmáčkne se tak mezi své starší příbuzné. Podle předběžných informací, které by měl potvrdit právě veletrh CES, zajistí výkon procesor od Intelu Cedar Trail Atom. Ve výbavě pak je gigabytový DDR3 RAM a displej s rozlišením 1024 x 600. Uživatelské prostředí obstarají sedmičkové Windows.

Samsung a Dell proti netbookům

Výhodou přístroje by měla být přimeřená cena, která se bude pohybovat kolem 340 eur, respektive 400 dolarů. Těžko říct, jestli snaha Toshiby změní situaci na trhu s elektronikou. Jako první ohlásil zrušení výroby netbooků Samsung. Obrátil se přitom právě k ultrabooků. V prosinci se k výrobní politice proti netbookům připojil i Dell.

 

Právě se děje

Další zprávy