Telefon HTC One se do Česka dostane se zpožděním

tl
26. 3. 2013 18:00
HTC si bude muset na zisky ještě počkat, jeho vlajková loď se opozdí
Foto: anandtech.com

Největší konkurent smartphonů Samsung Galaxy S4 a Sony Xperia Z, telefon HTC One, se do prodeje dostane až se zpožděním.

V únoru představený mobil se měl začít prodávat již během března, kvůli komplikacím při výrobě se ale na většinu trhů včetně toho českého, dostane až ke konci dubna.

Největší problém má tchajwanská firma s dodávkami součástek do fotoaparátu, kterých se momentálně vyrábí pouze asi 30 procent z původního plánu. Jelikož je foťák nové vlajkové lodi HTC vybaven novou technologií UltraPixel, nemůže firma součástky převzít ze svých jiných modelů.

HTC One kromě zmiňovaného fotoaparátu, který slibuje například kvalitní fotky pořízené za špatného osvětlení, láká zákazníky také na 4,7palcový Full HD Super LCD 3 displej s velmi vysokou jemností 460 ppi.

Mezi další přednosti telefonu patří například hliníková unibody konstrukce nebo čtyřjádrový procesor s taktem 1,7 GHz.

I když odložení prodeje o několik týdnů není obvykle žádnou katastrofou, v případě HTC to rozhodně dobrá zpráva není. Firma na tom totiž v posledních měsících není finančně zrovna nejlépe a nový high-endový smartphone jí měl znovu navrátit zisky.

Ty jsou nyní v ohrožení zejména proto, že někteří uživatelé nebudou chtít na nové HTC čekat a raději sáhnou po jiných špičkových smartphonech, které na trhu již jsou. 
 

 

Právě se děje

Další zprávy