Tablety Kindle Fire od Amazonu míří do Česka

tl
25. 5. 2013 9:00
Firma Amazon začala své tablety prodávat i v České republice
Foto: AMAZON.COM

Americká společnost Amazon zatím v České republice prodávala pouze své čtečky elektronických knih Kindle, nyní k nám ale začne dodávat i tablety Kindle Fire HD. Ty byly zatím k dostání pouze ve Spojených státech a několika západoevropských zemích.

V internetovém obchodě Amazonu lze tablet objednat ve dvou verzích. Displej té první má úhlopříčku 8,9 palce a rozlišení 1 920 x 1 200 pixelů, přičemž verze s 16 GB paměti vyjde se všemi poplatky na 7 500 korun.

Menší Kindle Fire HD se sedmipalcovým displejem a rozlišením 1 280 x 800 má cenu stanovenou na 5 749 korun.

Oba tablety jsou poháněny dvoujádrovým procesorem OMAP4 od firmy Texas Instruments a 1 GB RAM. Do výbavy přístrojů patří také kamera umístěná na čelní straně tabletu, pokročilý Wi-Fi přijímač, HDMI vstup a stereo reproduktory.

U nás bude tablet funkční jen částečně

Kindle Fire běží na značně upravené verzi Androidu, jejíž hlavní předností je snadný přístup k obsahu z obchodu Amazon. Jelikož je tato služba v našich podmínkách značně omezena, lze v obchodě kupovat pouze knihy. Filmy a seriály tak čeští uživatelé musí do tabletu zatím dostávat jinými způsoby.

I když lze tablet už nyní na internetu objednat, rozesílat ho Amazon začne až od 13. června. Kromě České republiky se dostupnost zařízení Kindle Fire HD rozšířila i do dalších 170 států.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy