Tabletofon Butterfly od HTC se vyhýbá Evropě

tl
18. 12. 2012 7:08
Vlajková loď HTC patří do stejné kategorie jako Samsung Galaxy Note nebo LG Optimus Vu
Foto: GSMARENA.COM

Společnost HTC před několika týdny představila nové tabletofony J Butterfly a Droid DNA. Obě dvě zařízení jsou v podstatě identická, liší se pouze v tom, že jedno je určeno pro japonský a druhé pro americký trh. Nyní firma na svém webu uvedla třetí variaci tohoto telefonu, tentokrát pod jménem Butterfly. Tato verze má být sice určena pro zbytek světa, do Evropy se ale zřejmě nedostane.

Internetový prodejce Expansys, který telefon HTC Butterfly evropanům několik dní nabízel, totiž musel nakonec všechny objednávky zrušit, protože se od HTC dozvěděl, že tento model není určen pro evropské trhy. Evropa si tak na svou verzi tohoto telefonu bude muset zřejmě ještě chvíli počkat.

Pět palců, Full HD a Android Jelly Bean

A jaké jsou charakteristiky zařízení HTC Butterfly? Můžeme ho považovat za křížence mezi smartphonem a tabletem, patří tedy do podobné kategorie jako například Samsung Galaxy Note nebo LG Optimus Vu. Hlavním lákadlem telefonu je jeho displej, který má obří úhlopříčku pět palců a Full HD rozlišení 1920x1080 obrazových bodů. Displej je typu LCD3 a je kryt sklem Gorilla Glass.

HTC Butterfly rozhodně neurazí ani svými dalšími parametry. V jeho srdci se nachází čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 1,5GHz, který je podpořen 2GB operační paměti. Vnitřní paměť telefonu pojme 16GB dat, lze ji ale navíc pomocí microSD karty rozšířit o dalších 32GB. Dále telefonu nechybí ani 8Mpx fotoaparát s LED diodou, který pořizuje video ve Full HD. HTC Butterfly běží na Androidu ve verzi 4.1 Jelly Bean.

 

 

Právě se děje

Další zprávy