Tablet s Ice Cream Sandwichem může stát jen 80 dolarů

Adam Fiala
13. 1. 2012 12:27
Kam až lze stáhnout cenu tabletů?
Ainovo Novo7 Paladin tablet v ceně 79 dolarů.
Ainovo Novo7 Paladin tablet v ceně 79 dolarů. | Foto: Aktuálně.cz

Snaha přiblížit elektronické zařízení tablet masovému uživateli souvisí s cenou. Čím víc se cena snižuje, tím víc to ale odnese vybavení přístroje. Vedle pětisetdolarových tabletů typu iPad se pokusily prorazit levnější přístroje vyvinuté ze čteček e-knih jako Kindle Fire. Společnost Ainovo představuje nyní tablet Novo7 Paladin za méně než sto dolarů.

Z Číny i do zbytku světa

Jeho jasnou předností je kompatibilita s nejnovější verzí operačního systému Android. Zbytek představuje slabší konkurenci. Přesto ohromí, že tablet s Ice Cream Sandwichem stojí pouhých 79 dolarů. Zatím se prodává v Číně a při koupi do zahraničí se cena zvedne o různé poplatky. Výrobce ale chystá útok i na americký trh s obdobným cenovým ohodnocením.

Bez fotoaparátu i GPS

Disponuje sedmipalcovou obrazovkou s rozlišením 800 x 480. Server Engadget však od dodavatelů procesoru MIPS na CES 2012 zjistil, že v případě uvedení na Západě by se mohl displej ještě zlepšit. Na nenáročné využití internetu, e-maily a videa z YouTube by to mělo stačit. K tomu pomáhá i jednojádrový procesor s taktem 1 GHz a RAM 512 MB. Tablet Novo 7 je bez fotoaparátu.

 

Právě se děje

Další zprávy