Tablet s HD rozlišením? Asus Transformer Pad Infinity

David Slížek
28. 2. 2012 11:00
Vylepšený tablet Transformer Prime nabízí rozlišení 1920 x 1200 pixelů
Asus Transformer Pad Infinity
Asus Transformer Pad Infinity | Foto: Asus

Asus přivezl na veletrh na Mobile World Congress v Barceloně nový tablet Transformer Pad Infinity, který je v podstatě vylepšeným tabletem Transformer Prime.

Oproti svému předchůdci, kterého jsme v naší recenzi bez většího přehánění označili za nejlepší tablet dneška, nabízí Infinity Super IPS+ display s full HD rozlišením 1920 x 1200 pixelů, které se dnes u tabletů běžně nevidí.

Wi-fi nebo 4G

Obrazovka je pokryta druhou generací odolného skla Gorilla Glass 2, které je podle výrobce asi o pětinu tenčí při zachování stejné odolnosti.

Asus Transformer Pad Infinity
Asus Transformer Pad Infinity | Foto: Asus

Transformer Infinity Pad se bude prodávat ve dvou variantách: jedna se bude umět připojit k internetu přes 3G/4G sítě, druhá bude mít jen wi-fi.

Zatímco wi-fi verzi bude dál pohánět čtyřjádrový chip Nvidia Tegra 3 o taktu 1,66 GHz, do verze s mobilním připojením bude Asus montovat dvoujádrový chip Qualcomm MSM Snapdragon s taktem 1,5 GHz.

Dokovací klávesnice

Verze tabletu se budou lišit i podle kapacity paměti. Wi-fi variantu bude Asus prodávat buď s 32 GB nebo s 64 GB paměti, zatímco 3G/4G tablet bude k dispozici s 16 GB, 32 GB a 64 GB paměti.

Asus Transformer Pad Infinity
Asus Transformer Pad Infinity | Foto: Asus

Výdrž na baterii by se měla podle Asusu blížit 10 hodinám. A pokud k tabletu připojíte dokovací klávesnici, měla by se výdrž zvýšit až na 16 hodin provozu.

Tablet se bude prodávat s nainstalovaným OS Android 4 Ice Cream Sandwich. Kolik bude stát a kdy půjde do prodeje Asus zatím neprozradil.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy