Tablet Nexus 7 od Googlu možná dostane 3G připojení

tl
4. 9. 2012 9:09
Google pracuje na novém Nexu 7. Tentokrát s 3G internetem
Foto: GOOGLE.COM

Google Nexus 7 je na svou cenu velmi dobře vybaveným tabletem. Procesor nVidia Tegra 3 a systém Android Jelly Bean za dvě stě dolarů jsou rozhodně velmi slušnou nabídkou. Jestli je ale tomuto sedmipalcovému tabletu v recenzích něco vytýkáno, je to nemožnost rozšíření paměti pomocí microSD karet a velmi omezené datové připojení. Tablet se totiž k internetu umí připojit pouze přes Wi-Fi.

Podle serveru MoDaCo by měl Google alespoň ten druhý nedostatek v nejbližší době napravit a společně s Asusem, který má na starosti zpracování tabletu, už zadal výrobu nové verze Nexu 7 s 3G připojením. Výbava tabletu by měla zůstat nepozměněna, přibude pouze slot na SIM kartu a s ním i 3G modul. 

Nexus s 3G už za šest týdnů?

Možnost připojení k mobilním sítím by Nexu 7 rozhodně pomohla. V současnosti je totiž její absence značně omezující, protože tablet tak v prostředí bez Wi-Fi signálu ztrácí značnou část svých funkcí.

Pokud jsou informace serveru MoDaCo pravdivé, nová verze tabletu bude k dostání do šesti týdnů. Zpráva zatím oficiálně potvrzena není, prodej 3G verze tabletu by byl ale pro Google rozhodně logický. Zanedlouho se totiž na trh dostane druhá generace tabletu Kindle Fire a pravděpodobně i iPad Mini, které mohou výrazně ohrozit současnou pozici oblíbeného Nexu 7. 


 

 

Právě se děje

Další zprávy