Surface za 200 dolarů nebude, naznačil Ballmer

tl
19. 9. 2012 7:14
Steve Ballmer nazančil cenu tabletu Surface. Začne na 300 dolarech
Foto: MICROSOFT.COM

Tablet Surface od Microsoftu nakonec zřejmě nebude tak levný, jak se říkalo ke konci srpna. Původně se internetem šířily informace o tom, že za nejnižší verzi Surface zaplatíme dvě stě dolarů, stejně jako za tablety Nexus 7 nebo Kindle Fire.

Před několika dny ale šéf Microsoftu Steve Ballmer v rozhovoru pro The Seattle Times řekl, že cena tabletu Surface se bude nejspíše pohybovat mezi 300 a 800 dolary. Ballmer zároveň dodal, že Surface chce konkurovat spíše těm nejdražším tabletům jako je iPad, nikoliv těm levným. 

Na Windows RT poběží jen aplikace pro něj vytvořené

První generace tabletu Surface se bude prodávat s dvěma různými verzemi operačního systému Windows. Ty nejdražší modely poběží na plnohodnotném systému Windows 8 a budou schopny spustit všechny aplikace, které byly vytvořeny pro procesory s architekturou x86.

Nejnižší verze tabletu budou vybaveny ARM procesory a systémem Windows RT. Tyto tablety bohužel spustí pouze aplikace, které byly pro Windows RT přímo vytvořené. Ty budou ke stažení v obchodě Windows Store. Zároveň bude v tabletech Surface s Windows RT předinstalována sada kancelářských programů Office 2013.    

 

Právě se děje

Další zprávy