Studenti ČVUT jdou do soutěže s Robotickou rukou

Jan Kovalík
31. 10. 2011 14:05
Projekt Robotická ruka můžete vidět 30. listopadu při vyhlášení vítěze soutěže MOJE KONZOLE. Vítěze určí hlasování diváků v průběhu finálového večera.
Foto: Jan Hrdlička

Představujeme projekty, které se 30. listopadu utkají v soutěži MOJE KONZOLE. O vítězi klání v upravování herních ovladačů můžete rozhodnout i vy - stačí, když se zúčastníte finálového večera v pražském hackerspace brmlab!

Dvojice doktorandů z pražského ČVUT Jan Hrdlička a Jiří Wild se do soutěže MOJE KONZOLE přihlásili s projektem Kinect s robotickou rukou.

Senzor Kinect v tomto případě poslouží jako interface pro ovládání mechanické paže, kterou uživatel na dálku ovládá pohybem ruky a dlaně. Pro komunikaci s robotem autoři využili protokol TCP/IP.

Ke skeletonizaci využili prostředí OpenNI, které autoři doplnili o kusy vlastního kódu pro precizní rozeznání otevřené či zavřené dlaně.

Jan Hrdlička je členem Nature Inspired Technology Group v Gerstnerově laboratoři, což je společný projekt pražské ČVUT a univerzity v rakuském Linci. Zabývá se data miningem, strojovým učením, statistikou a 3D sensory. V současné době pracuje na vylepšení systemu včasného varování před schizofrenním relapsem (ITAREPS).

Jiří Wild je navíc členem české lékařské společnosti J.E. Purkyně a České společnosti pro klinickou neurofyziologii. Specializuje se na neuroinformatiku, zpracování signálu a klasifikaci příznaků.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy