Sony Xperia P má krásný displej, ale zastaralý systém

tl
30. 5. 2012 12:19
Sony Xperia P se může chlubit krásným displejem, ale zbytek trochu pokulhává
Sony Xperia P
Sony Xperia P | Foto: Sony

Po vlajkové lidi Sony, smartphonu Xperia S, přichází další telefon řady NXT, Xperia P, který je od svého kolegy na první pohled skoro k nerozeznání.  Novější model má ale o něco menší displej, slabší výkon a v neposlední řadě také nižší zaváděcí cenu.  Recenzenti si u nové Xperie chválí především kvalitní hliníkové provedení a ostrý displej. Naopak na škodu je potom starší verze Androidu (Gingerbread) se kterou je telefon dodáván, a nevyměnitelná baterie. Přesto je ale telefon hodnocen jako jedno z těch lepších zařízení od Sony.

„Na rozdíl od svého staršího bratra má Xperia P tělo vyrobeno převážně z hliníku, což dělá telefon robustní a zároveň příjemný na dotek. Spodní část zadního krytu je ale plastová a některým puntičkářům může kazit celkový dojem z telefonu, na druhou stranu plast pomáhá udržet nižší váhu telefonu. Xperia P váží 120 gramů, což je jenom o půl gramu více, než kolik váží lehounký HTC One S. Je také poměrně úzký: je jenom o 0,9 milimetru širší než iPhone 4S, který má ale o dost menší displej.

V přední části telefonu vyniká precizní čtyřpalcový qHD WhiteMagic LCD displej, čelní VGA fotoaparát, oznamovací světlo a řada tří vestavěných tlačítek. Při jejich stlačení je cítit příjemná odezva a jsou snadno rozeznatelná za jakéhokoli světla. Bonusové body získává telefon za ideální vzdálenost mezi tlačítky a displejem, díky které nehrozí žádné nechtěné doteky." Aaron Souppouris, The Verge

„Xperia P běží na systému Android, konkrétně jeho verzi Gingerbread. To je na dnešní zařízení s Androidem už dost zastaralá verze, což nedělá moc dobrý první dojem. Update s novou verzí Ice Cream Sandwich by měl ale přijít v nadcházejících měsících.

 Sony ale přeci jenom udělalo několik vylepšení uživatelského prostředí, aby se ujistilo, že jeho systém nepůsobí zaostale. To zahrnuje například živé tapety se zajímavým kouřovým efektem nebo různé působivé widgety zobrazující počasí nebo stav energie. Na druhou stranu mnoho aplikací působí, že jsou v telefonu jen proto, aby tam něco bylo.

Nový Sony je vybaven osmimegapixelovým širokoúhlým foťákem, který navíc díky fyzickému tlačítku spouště a rychlé záklopce dělá z Xperie P výborný foťák na cesty. U celé řady NXT je k tomu ještě mnoho možností, jak své fotky upravovat přímo v telefonu."  Basil Kronfli, recombu.com

„Čtyřjádrový procesor sice Xperia P nemá, dvě jádra s frenvencí 1 GHz bohatě stačí, aby telefon běžel bez problémů.

Baterie vydržela celý den běžného používání e-mailů, Faceboku a Twitteru, přesto bychom doporučovali nosit s sebou nabíječku, zejména kvůli nemožnosti měnit baterii.

S kvalitou zvuku nebo přijímáním hovorů problém nebyl, při používání telefonu ve vnitřních prostorách jsme ale zaznamenali několik výpadků signálu. Při uchopení telefonu tak, že se dlaň dotýkala zadního krytu, se síla signálu o něco snížila. S telefonem se sice stále dalo volat, nicméně přenosová rychlost dat se výrazně snížila." Aloysius Low,  CNet.

--------------------------------------------------------------------------------

Vyberte si smartphone Sony.
 


 

 

Právě se děje

Další zprávy