Sony pro Google vyvíjí další Nexus s Androidem 5.0

tl
30. 11. 2012 15:51
Příští Nexus bude zřejmě od Sony. A přinese Android Key Lime Pie
Foto: GSMARENA.COM

Před nedávným odhalením telefonu Nexus 4 od LG se internetem šířily zprávy o tom, že společně s LG představí svůj vlastní smartphone s označením Nexus také Sony. Tyto zprávy byly nakonec vyvráceny a Sony žádný telefon vyrobený ve spolupráci s Googlem nepředstavilo. 

Nyní to ale vypadá, že Sony Nexus možná nakonec přeci jen bude. Naznačují to výsledky benchmarkového testu  NenaMark2, které byly před před nedávnem vyvěšeny na internetu.

Nexus Xperia?

Testované zařízení bylo označeno jako Sony LT30i, tedy skoro stejně, jako se původně jmenovala současná vlajková loď Sony, telefon Xperia T. Testovaný model byl vybaven procesorem Qualcomm Snapdragon s taktem 1,6GHz, grafickým čipem Adreno 220 a HD displejem.

Na celém testu je ale nejzajímavější to, že model LT30i běžel na operačním systému Android 5.0, který je zatím stále ve fázi příprav. Pokud se podíváme do minulosti, zjistíme, že společně s každým telefonem Nexus byla vydána také nová verze Androidu. Je tedy poměrně pravděpodobné, že Google se Sony společně testují příští Nexus a nový Android Key Lime Pie.

Navíc vzhledem k tomu, že Sony je poslední největší výrobce telefonů s Androidem, který pro Google nevyrobil referenční telefon, je logické, že by příští Nexus měl být právě od něj.

 

Právě se děje

Další zprávy