Smějte se s Monty Pythony. Přes mobil

Adam Fiala
3. 5. 2012 19:46
Monty Pythoni mají vlastní aplikace pro přenosné přístroje, pobavte se v jejich společnosti
Ukázka z mobilní aplikace pro Létající cirkus Monty Pythonů
Ukázka z mobilní aplikace pro Létající cirkus Monty Pythonů | Foto: Aktuálně.cz

Kvalitní a chytrá legrace je vzácné zboží, předním dodavatelem bylo vždy britské uskupení komiků zvané Monty Python. Jejich filmy i televizní skeče jsou legendární a v době přenosných přístrojů se člověk nemusí spoléhat jen na YouTube a fanouškovské stránky, aby se něco dozvěděl a pustil si něco zábavného. Nejnovější aplikace nazvaná Python Bytes vychází z úspěšné televizní série Létající cirkus.

Anarchie a doprovodné komentáře

Aplikace určená pro operační systém Applu disponuje za tři dolary výběrem dvaadvaceti nejlepších skečů první řady Létajícího cirkusu. To by samo o sobě nemělo asi takovou cenu, aplikace však obsahuje i komentáře autorského týmu k jednotlivým skečům, jejichž jedinou nevýhodou je podivné ovládání.

Jinak ale musí uživatel uznat, že se aplikace nese v anarchistickém duchu montypythonovského humoru. Scénky se spouštějí v libovolném pořadí, když zatřesete telefonem, spustíte jinou. V nabídce je ale také menu s přehledem všech výstupů. Navíc se dozvíte, že autogramiáda aplikace probíhala třetího května v obchodu Applu v Regent Street v Londýně. Do Británie to už asi nestihneme, pro autogram Terryho Gilliama či Terryho Jonese, ale je to alternativa k podpisům na fotkách a knihách.

Více informací o filmu

Komu by to bylo málo, nalezne potěšení z britského humoru ještě v aplikaci Monty Python: The Holy Book of Days. Ta funguje jako ve stylu film o filmu, ovšem ve formě mobilní aplikace imitující knihu. Středem pozornosti je titul Monty Python a Svatý grál.

Aplikace nás provádí osmadvaceti dny natáčení slavného filmu a jeho autoři přispěli do aplikace bohatou zásobou materiálů, od nikdy neviděných scén z natáčení, po fotografie, scénář, audiokomentář, písničky a mnohé další. Umožňuje také propojení s filmem pouštěným na Blu-ray přehrávači, a tak obohatit opakované sledování oblíbených Monty Pythonů.

 

Právě se děje

Další zprávy