Smartphonů s Windows Phone přibude

Adam Fiala
2. 3. 2012 3:24
Microsoft změnil strategii, aby na telefony s Windows Phone měli i šetřiví lidé
HTC Titani II
HTC Titani II | Foto: HTC

Buď můžete být zásadoví, nebo se snažit utrhnout o něco větší podíl na trhu. Ve světě smartphonů se společnost Microsoft rozhodla pro to druhé. Aby se její operační systém Windows Phone pořádně rozšířil a dostal mezi uživatele, zvolňuje tvrdé požadavky vůči výrobcům. Každý by měl mít možnost koupit si smartphone s Windows Phone.

MWC přineslo nové mobily s Windows Phone

Se změnou své politiky přišla firma na letošním veletrhu Mobile World Congress. Má totiž zájem na tom, aby se při výběru telefonu obrátili na Windows i ti, co pečlivě rozvažují útratu peněz, a ti, co si smartphone pořizují poprvé. Dneska jsou k mání výrobky společností HTC a Nokia. Právě začátkem února uvedla Nokia na český trh s velkou reklamní kampaní aktuální modely Nokia Lumia 800 a Lumia 710. Na MWC už stihla představit Nokii Lumii 610, který stahuje cenu smartphonu ještě níž (okolo pěti tisíc korun).

Posílí Microsoft pozici svého operačního systému?

Apple sází na unikátní produkt a koncem loňského roku se mu dařilo. iPhony lehce drtily v prodejích přístroje s Androidy, které jsou rozesety na přístrojích různých firem. Ty zatím celkově vedou. Windows Phone teprve nastupuje, přesto by do tří let mohl předehnat Apple a stát se dvojkou na trhu. Čas ukáže, jestli další producenti smartphonů zareagují na gesto Microsoftu o omezení přísného seznamu požadavků.

 

Právě se děje

Další zprávy