Skype má další globální výpadek, na opravě pracuje

David Slížek
7. 6. 2011 14:45
Uživatelé v řadě zemí hlásí, že se nemohou přihlásit ke svému účtu
Logo Skype. Ilustrační snímek.
Logo Skype. Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Populární komunikační program Skype postihl další velký výpadek.

Uživatelé v řadě zemí v průběhu úterka hlásili, že se nemohou přihlásit ke svému účtu.

"Kvůli problému v konfiguraci byli někteří z vás odpojeni od Skype," vysvětlila firma po několika hodinách na svém blogu. "Našli jsme příčinu problému a začali jsme ji opravovat. Pokud jste byli problémem postiženi, měli byste přibližně během následující hodiny zpozorovat zlepšení," ujišťuje Skype.

"Mně to funguje"

Výpadek postihl uživatele na celém světě. "Máme zprávy z Velké Británie, Nizozemí i Bulharska," napsal IT server Engadget.com. Potíže mají i lidé mimo Evropu - v Japonsku, Brazílii nebo Austrálii. Zasažena byla i Česká republika.

"Zaznamenal jsem stejný problém už před cca 3 hodinama a stále služba nefunguje (nejde se přihlásit)," napsal nám na Twitteru například Stanislav Stodola. "Taktéž problém s přihlášením," dodal Miroslav Puchalter.

Sama společnost výpadek odpoledne potvrdila na Twitteru: "Malá část uživatelů může mít problémy s přihlášením do Skype. Zjišťujeme příčiny a doufáme, že vám brzy budeme moct sdělit více informací," napsala v prvním oficiálním prohlášení.

Jak velký výpadek byl, není jasné, některým uživatelům totiž Skype bez potíží fungoval. "Mně funguje v pohodě," napsal na facebookové stránce Aktuálně.cz například Karel Šimek.

Může za to Microsoft?

Jisté naopak je, že problémy měly podle zpráv uživatelů jak počítače s operačním systémem Windows 7, tak se systémem Mac OS X.

Podobný výpadek službu postihl nedávno - 26. května.

Okamžitě po něm se na internetu rozpoutala debata rozčílených uživatelů, kteří technické problémy spojují s novým majitelem Skype - firmou Microsoft. Ta ho nedávno koupila za 8,5 miliardy dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy