Siri úspěšně spuštěna i na iPhone 3GS

Adam Fiala
11. 11. 2011 7:48
Možnost ovládat hlasovými povely nejnovější model iPhonu 4S už není privilegiem. Majitelé iPhonu 3GS ji mohou vyzkoušet také
Foto: iPhoneTips.com

Aplikace osobní asistentky pro poslední model applovského mobilu iPhone 4S umožňuje ovládání za pomoci hlasového příkazu. Zatím se s ní sice dorozumíte pouze v angličtině, i tak představuje další krok v přístupu k telefonům. Díky pokročilejší umělé inteligenci zvládne lépe porozumět požadavku, který se nese v obecné rovině. Nyní byla Siri hackerskými silami upravena tak, aby šla spustit i na starším modelu 3GS.

Siri spustíte i na jiných modelech

Na převedení Siri do staršího systému nese zásluhu Steven Troughton-Smith a skupina 9to5 Mac. Připsali si tak další úspěch, jako první totiž aplikaci modifikovali pro služebně druhý nejmladší přístroj iPhone 4, následně iPhone Touch. Hlavní problém, který musel být vyřešen, představovalo zastaralejší technologické vybavení. Už zásluhou lepšího procesoru je iPhone 4S výrazně rychlejší a Siri tak může plynuleji pracovat.

Angličtina nutností

Přestože se Siri musí vypořádat se stěhováním, zvládá i na iPhone 3GS kontakt a spojení se serverem Applu. Každý majitel staršího typu iPhonu, který žádostivě hleděl na technologickou novinku umožňující jednoduše komandovat svůj telefon, se tak postupně dočkal.

Na další starší modely už možná nedojde, přesto je snaha o zpřístupnění sympatická. Český uživatel je jen v té nevýhodě, že svou angličtinu musí zvládat i s dobrou výslovností. Jinak může být Siri na čemkoli, ale správně fungovat nebude nikdy.


 

Právě se děje

Další zprávy