Sedmipalcový tablet od HP bude až v červnu

tl
12. 4. 2013 10:00
Nový tablet od HP nahrazuje chyby Nexu 7. Přijde ale až v červnu.
Foto: notebookcheck.com

Jednou ze zásadních novinek, které na březnovém veletrhu MWC v Barceloně představila společnost HP, byl levný tablet Slate 7.

Sedmipalcový tablet, který má být výbavou i cenou největším konkurentem úspěšného Nexu 7, měl být původně uveden na trh už v dubnu. Nakonec se dočkáme až během června.

Nexus 7, který byl představon loni v létě, do značné míry změnil pohled na tablety s Androidem. Jeho hlavním tahákem byla velmi slušná výbava a ještě lepší cena, původně stanovená na 200 dolarů. Zároveň měl ale tento tablet několik zásadních chyb, které nový sedmipalcový tablet od HP opravuje.

První chybou Nexu je nepřítomnost slotu na microSD kartu, kvůli čemuž jsou uživatelé tohoto tabletu odkázáni pouze na vnitřní paměť a ta v základní verzi není úplně příznivá. Kromě toho Nexu 7 chybí i fotoaparát na zadní straně tabletu, který je nahrazen jednoduchou kamerkou na straně přední. HP.

Obě chyby HP vyladilo a do svého tabletu umístilo čtečku karet i zadní 3Mpx fotoaparát.

HP Slate 7 bude vybaven systémem Android Jelly Bean 4.2 a funkcí Beats Audio, kterou zatím měly jenom smartphony od HTC. K dostání by tento tablet měl být během června za cenu 149 eur, což je přibližně čtyři tisíce korun.

 

Právě se děje

Další zprávy