Se smartphonem i tabletem bez obav k vodě

Adam Fiala
11. 1. 2012 14:44
Ať už Samsung nebo Apple, ve vodě se jim už nic nestane

Společnost HzO demonstrovala na letošním veletrhu CES novou technologii. Ta ochrání elektronické společníky, jako jsou smartphony, od vodní úhony. Jak je známo, jemná technika si s vodním živlem příliš nerozumí. Přitom je všude kolem, a když si jde člověk zaplavat, je ponechání mobilu v suchu rovno dobrovolnému předání zloději. Ať už klidné vody, nebo záplavy, nemusíme se už bát.

Z mobilu ponorka

Přímo v Las Vegas předvedla účinnost své novinky na tabletu značky Samsung a zařízení iPod Nano od Applu. Zástupci společnosti ponořili přístroje opatřené technologií WaterBlock do nádrže s vodou. Po vytažení je zapnuli a ověřili, že nepřestali fungovat. Podobné to bylo, když odstranili zadní kryt a zapnutý mobil nechali plavat pod hladinou.

Do reality v létě

Vnitřní obvody jsou pokryté tenkým povlakem z nanočástic. S přístrojem by se tedy nemělo nic stát ani při průniku vody dovnitř. Navíc dodatečná vrstva nijak neomezuje výkon přístroje.

Voděodolná vrstva se má aplikovat přímo při výrobě mobilu či tabletu, takže by nebylo možné dokoupit WaterBlock jako doplněk. V přístrojích by se měla začít objevovat kolem léta. Kdy se začnou objevovat speciální aplikace určené do vody?

-------------------------------------------------------------------------

Vyberte si ten správný tablet nebo smartphone.

 

Právě se děje

Další zprávy