Samsung upustí od netbooků, podpoří ultrabooky

Adam Fiala
30. 11. 2011 9:00
Rozvíjející se trh s ultrabooky získá silného hráče v Samsungu. S výrobou netbooků ale končí

Jeden z velkých výrobců elektroniky Samsung mění výrobní strategii. Kdo se příště budete shánět po netbooku od Samsungu, odejde s nepořízenou. Podle francouzského serveru Blogeee plánuje jihokorejský výrobce, že během prvního čtvrtletí roku 2012 utlumí prodej svých netbooků a pak už nebude vyvíjet nové modely.

Ultrabook a ultraportable

Pozornost obrací k jinému segmentu. Zvýšenou péči věnuje standardním laptopům s úhlopříčkou mezi jedenácti a dvanácti palci. Pro tyto notebooky se v zahraničí používá označení ultraportables. Samostatnou otázkou jsou ultrabooky značky Samsung, které chce firma také výrazněji podpořit. Do prodeje přišly tyto počítače iniciované Intelem během letošního roku a je otázka, jestli se jim podaří prorazit a získat si zákazníky.

Samsung posiluje na trhu s tablety

Samsung se řadí mezi přední společnosti v oblasti tabletů. Na trh uvádí sérii Galaxy Tab, kterou nedávno rozšířil o sedmipalcový Galaxy Tab Plus. Pokud by se mu podařilo posílit v tomto odvětí, kterému výrazně dominuje Apple s iPadem a během Vánoc na něj zaútočí cenově výhodný Amazon Kindle Fire, osvětlilo by to ústup od netbooků.

 

Právě se děje

Další zprávy