Samsung ukázal novinku: S5 přečte vaše otisky

ČTK ČTK
24. 2. 2014 20:43
V Česku by měl být k dostání na počátku dubna.
Foto: Reuters

Barcelona - Jihokorejská firma Samsung představila novou verzi svého vlajkového telefonu Galaxy pod označením S5. Jako konkurenční iPhone bude číst otisky prstů a má lepší fotoaparát než předchozí verze S4. Uhlopříčka displeje vyrostla o desetinu palce na 5,1 palce. Vyplývá to z informací firmy na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně.

Galaxy S5 se čtyřjádrovým procesorem a kamerou s rozlišením 16 megapixelů a rychlým autofocusem má firmě pomoci čelit konkurenci iPhonu a dalších špičkových chytrých telefonů, jako je dnes představený Sony Xperia Z2 nebo prohnutý LG G Flex.

Dvoje chytré hodinky

S5 podporuje LTE, má paměť 16 nebo 32 GB a je vybavený operačním systémem Android 4.4.2. Druhá kamera má rozlišení dva megapixely, telefon je odolný proti prachu a vodě a umí snímat srdeční tep. Podle informací od O2 by se měl telefon objevit v jeho prodeji na českém trhu na začátku dubna.

Samsung v Barceloně také představil dva nové modely chytrých hodinek pod označením Gear 2 a Gear 2 Neo. Hlavní změnou proti předchůdci z loňského roku je výměna operačního systému Android za vlastní Tizen OS.

Firma minulý měsíc oznámila, že její čistý zisk se ve čtvrtém čtvrtletí podle předběžných údajů snížil o 11 procent na 7,3 bilionu wonů (137 miliard Kč). Zaznamenala tak první pokles za dva roky.

 

Právě se děje

Další zprávy