Samsung kritizuje Microsoft kvůli Windows 8

tl
19. 3. 2013 15:25
Samsung kvůli neúspěchu Windows RT stahuje z několika trhů svůj tablet Ativ Tab
Které rozhraní si získá větší oblibu, ukáže čas. Internetoví analytici deníku Washington Post již dříve připomněli, že zákazníci Microsoftu na změny příliš nereagují.
Které rozhraní si získá větší oblibu, ukáže čas. Internetoví analytici deníku Washington Post již dříve připomněli, že zákazníci Microsoftu na změny příliš nereagují. | Foto: MICROSOFT

Společnost Samsung se v posledních dnech poměrně výrazně opřela do Microsoftu. S kritikou začal jeden z výkonných ředitelů společnosti Jun Dong-soo, který prohlásil: "Myslím si, že systém Windows 8 není lepší než starší platforma Windows Vista."

Podle šéfa Samsungu mohou právě Windows 8 za to, že dál klesá počet prodaných PC na úkor tabletů a smartphonů. Původně se totiž očekávalo, že příchod Windows 8 bude mít spíše opačný účinek.

V rozhovoru pro deník Wall Street Journal si před několika dny na Microsoft postěžoval i další z šéfů jihokorejské společnosti J. K. Shin, kterému pro změnu vadí systém Windows RT, který je verzí Windows 8 pro tablety s ARM procesory.

Tablety s Windows RT nikdo nechce

Windows RT jsou podle Shina pro zákazníky velmi neatraktivní, kvůli čemuž se tablety s tímto systémem špatně prodávají. Dalším problémem podle Shina je to, že Microsoft veřejnosti nedostatečně vysvětluje rozdíl mezi Windows 8 a RT, což vede ke zmatení zákazníků.

Nespokojenost Samsungu s prodeji tabletů s Windows RT vede k tomu, že firma nejspíše z některých trhů stáhne svůj tablet Ativ Tab, který na Windows RT běží.

Podle zatím nepotvrzených informací by měl být Ativ Tab stažen i z českého trhu.

I když je evidentní, že se systémům Windows 8 a RT nedaří tak dobře, jak si Microsoft původně představoval, někteří pozorovatelé neúspěch zařízení s těmito systémy připisují spíše samotným výrobům a jejich cenové politice.
 

 

Právě se děje

Další zprávy