Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus dorazí do Čech v listopadu

14. 10. 2011 5:38
Na přelomu září a října nečekaně Samsung ohlásil uvedení vylepšené verze tabletu Galaxy Tab 7.0
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus | Foto: engadget.com

Začátkem září uvedl Samsung na český trh tablet Galaxy Tab 10.1, o kterém se hovoří jako o přímém konkurentovi iPadu 2, a to hlavně díky velikosti, váze a ceně. Není to ovšem bez problémů, Apple pojal podezření z nekalých průmyslových praktik a v rámci hardwarové války se tak v Německu prodej tabletů po rozhodnutí düsseldorfského soudu omezil. Stejná situace se opakovala v Austrálii. Nyní přišel výrobce s informací, že sedmipalcový Galaxy Tab 7.0 vyjde ve vylepšené verzi Plus.

Specifikace

K dostání bude Galaxy Tab 7.0 Plus buď s pamětí o velikosti 16, nebo 32 GB, poběží na něm operační systém Android 3.2 Honeycomb a poháněn bude dvoujádrovým CPU o frekvenci 1.2GHz. Sedmipalcová LCD obrazovka nabídne rozlišení 1024 x 600. Stejně jako v případě ostatní tabletů Samsungu, které svůj vznik odvozují od telefonu Galaxy, umožní 7.0 Plus telefonování. Spojení se světem zprostředkuje GSM/GPRS/EDGE, síť 3G, Bluetooth 3.0 a GPS. Třímegapixelová kamera zvládne video v rozlišení 720p.

Pohled ze zahraničí

Jako první se tabletů dočkají obyvatelé Indonésie a Rakouska - na konci října. Na pultech českých obchodů se objeví v polovině listopadu. V preview na PhoneArena.com se píše: „Jestli si někdo myslel, že redesignovaný vzhled je hlavním zlepšením vedle původního Galaxy Tab, tak se mýlí. Posun se ukazuje hlavně v operačním systému. Uživatelské rozhraní TouchWiz přináší nové widgety a hlavně umožňuje pozměňovat velikost jejich oken, zahrnuje také přihrádku pro často používané aplikace. A zapojení dvoujádrového procesoru slibuje zpříjemnit prohlížení internetu." 

Jestliže se Samsungu zase nepostaví do cesty Apple, mohl by se pokusit ukousnout aspoň část koláče předvánočního prodeje.

 


 

Právě se děje

Další zprávy