Samsung Galaxy S3 je možné nabíjet bezdrátově

tl
8. 8. 2012 7:13
Bezdrátové nabíjení Samsungu Galaxy S3 je konečně možné
Telefon Galaxy S3 od společnosti Samsung
Telefon Galaxy S3 od společnosti Samsung | Foto: itaci.cz

Když Samsung na začátku května představoval svůj momentálně nejlepší telefon Galaxy S3, jednou z nejzajímavějších funkcí, kterou měl telefon disponovat, byla možnost nabíjet ho bezdrátově. Když se ale Galaxy S3 dostal na pulty obchodů, mnoho jeho nových majitelů bylo zklamáno, když zjistili, že krabice se smartphonem žádnou bezdrátovou nabíječku neobsahuje.

Protože Samsung žádné oficiální zařízení, které by umožňovalo bezdrátové nabíjení Galaxy S3, neposkytl, nikdo si do nedávna nebyl jistý, zda je bezdrátové dobíjení „krále smartphonů" skutečně možné.

První nabíječku nakonec nenabídne Samsung

Před několika dny ale firma Zens bezdrátovou nabíječku pro Samsung Galaxy S3 konečně představila. Zařízení vypadá jako deska připojená do zásuvky. Pokud na ní položíme Galaxy S3, telefon se začne díky elektrostatické indukci automaticky nabíjet. Uživatelé se nemusí bát toho, že by nabíječka byla nějak nebezpečná. I po několika hodinách nabíjení zůstane její povrch skoro studený.

Bezdrátová nabíječka se bude prodávat ve stejných barvách jako Galaxy S3, tedy v bílé a modré. V obchodech by se měla objevit v průběhu září za cenu 69 euro. Podle některých informací přijde s podobným zařízení v září i Samsung a uživatelé tak budou mít širší výběr.

 

Právě se děje

Další zprávy