Samsung chystá největší tablet, odhalil soud

tl
7. 8. 2012 7:52
Nový tablet od Samsungu bude mít úhlopříčku skoro 12 palců. Zjistil to soud
Foto: SAMMYHUB.COM

Důležitý soudní spor mezi Applem a Samsungem, který odstartoval minulý týden v Kalifornii, odhaluje některé zajímavé informace, které obě firmy doposud tajily. Z několika dokumentů se tak například zjistilo, že Samsung pracuje na výrobě nového tabletu s displejem, který bude značně konkurovat Retina displeji, kterým disponuje poslední verze iPadu.

Největší tablet od Samsungu

Displej tabletu s kódovým označením P10 bude mít úhlopříčku 11,8 palce a rozlišení 2 560 × 1 600 pixelů. Přestože bude mít nový tablet o něco málo menší hustotu pixelů na čtvereční palec než iPad, bude určitě v kombinaci s obří úhlopříčkou vypadat velmi dobře.

Kromě specifik displeje se toho zatím o novém tabletu neví. Z informací, které musel Samsung soudu ukázat, ale vyplývá, že by měl disponovat připojením k vysokorychlostním sítím LTE, které ale u nás zatím nejsou plně k dispozici.

Jasné zatím není ani kdy nám Samsung svůj obří tablet představí. Na konci měsíce ale jihokorejský výrobce bude vypouštět na trh hlavního svůj zatím nejnovější tablet Galaxy Note 10.1, tudíž pravděpodobně s představením tabletu P10 ještě chvíli počká.

 

Právě se děje

Další zprávy