Rekordní zájem o nový iPhone: Dva miliony za první den

Tereza Holanová Tereza Holanová
17. 9. 2012 17:42
Za první den se telefonu iPhone 5 prodalo dvakrát více než minulého modelu
Foto: Aktuálně.cz

San Francisco - Společnost Apple hlásí rekordní předprodeje chytrých telefonů iPhone 5. Během prvních 24 hodin jich prodala ve srovnání s předchozí řadou iPhone 4S více než dvojnásobek.

Podle Philipa Schillera, který je šéfem marketingu skupiny, se za první den podařilo prodat dva miliony přístrojů. Například analytici Topeka Capital Market přitom podle serveru Computerworld očekávali, že půjde o 1,3, nejvýše 1,5 milionu kusů.

Přijímat objednávky začal Apple v pátek, kromě Spojených států spustil předprodeje ještě v dalších devíti zemích, například v Kanadě, Francii, Japonsku nebo Velké Británii.

Na těchto trzích se také nový iPhone dostane do obchodů jako první, a to 21. září. Navzdory tomu se ale největší nadšenci začali před kamennými prodejnami v USA či Británii řadit do front již tento víkend, to znamená s týdenním předstihem.

Zákazníci v dalších zemích - včetně České republiky - si budou muset počkat o týden déle.

Očekává se, že pouze za září zvládne Apple prodat na 10 milionů nových smartphonů. Pokud by se odhad naplnil, bylo by to dvakrát rychleji než se povedlo jihokorejské firmě Samsung s její vlajkovou lodí Galaxy S III.


 

Právě se děje

Další zprávy