Půjde Apple cestou malého, nebo velkého iPadu 3?

Adam Fiala
22. 2. 2012 5:47
V březnu by měl Apple předvést nový model iPadu. Bude iPad 3 větší, nebo menší?
Nový iPad 2 chráněný obalem Smart Cover
Nový iPad 2 chráněný obalem Smart Cover | Foto: Reuters

Přestože by blížící se březen mohl různorodé zvěsti kolem nového tabletu Apple uklidnit, situace se nezlepšuje. Ovšem jistota, že v březnu nový iPad 3 nejen představí, ale že také dorazí do obchodů, způsobuje mnohé. Jednak posilují akcie Applu, jednak jdou ceny iPadu 2 dolů, alespoň v zahraničí. Navíc majitelé dvojky zvažují, kdy je nejlepší čas se starého modelu zbavit, aby se to ještě vyplatilo.

Klasicky velký displej s dvojnásobkem rozlišení

Na internetu koluje údajná fotografie displeje, který bude používat iPad 3. Přišel s ní server MacRumors. Daný produkt, který není fyzicky spojen s kompletním tabletem, vykazuje parametry potvrzující předcházející fámy. iPad 3 by tak podle všeho měl nabobtnat co do rozlišení a nabídnout tak 2048 x 1536 px. Představuje to dvojnásobek hustoty pixelů oproti iPad 2 a iPad. Úhlopříčka by přitom měla zůstat stejná, v poměru 4:3 bude obrazovka mít 9,7 palců.

Přípravy menšího tabletu Apple

Wall Street Journal pak uveřejnil informaci, že Apple jedná s výrobci jednotlivých částí o specifických změnách. Podle toho by se mohl iPad objevit s menší obrazovkou. Je to zpráva jen o tři dny starší než ta z MacRumors, i tak ji nelze brát na lehkou váhu. Apple si klidně může připravovat zázemí na uvedení druhého iPadu v roce 2012. Ať tak či onak, jestli nabídne i podporu 4G sítě a poběží na čtyřjádrovém procesoru, to bychom měli zjistit hned zkraje března.

 

Právě se děje

Další zprávy